تبیان، دستیار زندگی

1001 بهانه بنی اسراییلی برای نه گفتن (5)

نام هر کودکی توسط پدر و مادرش انتخاب می شود . خوب و بد این انتخاب در دستان خود فرد نیست . آیا شایسته است کسی را به خاطر نامش قضاوت کنیم ؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 اهمیت مهناز نبودن

ریحانه فاطمی - واسطه ازدواج تبیانی
یکی از عجیب ترین بهانه ای که تاکنون با آن مواجه شده ام مربوط به افرادی است که در مورد نام طرف مقابلشان قضاوت می کنند. اجازه بدهید دو مورد آن را که بیشتر در خاطرم مانده است برایتان نقل کنم.

مورد اول آقاپسری بود که معیارهای مشخصی برای همسر آینده اش داشت. این معیارها شامل اعتقادات، خصوصیات اخلاقی ، شرایط اقتصادی و فرهنگی و برخی معیارهای ظاهری بود. در میان دختر خانم هایی که می شناختم دخترخانم عفیف و بسیار معتقدی را از خانواده ای مومن برای ایشان در نظر گرفتم.
وقتی خصوصیات دخترخانم را برای آقا پسر توضیح دادم با استقبال خوبی مواجه شدم و بسیار خوشحال بودم که توانسته بودم فردی کاملا متناسب با معیارهای وی پیدا کرده و معرفی نمایم.
آقاپسر پس از صحبت با خانواده اش و کسب رضایت آنان اعلام آمادگی کرد که برای جلسه معارفه به منزل دخترخانم بروند  قرار شد شماره تماس منزل دخترخانم را به مادر آقا پسر بدهم  این کار را کردم و هنگام خداحافظی تاکید کردم که نام دخترخانم ، مهناز .... است.
هنوز ده دقیقه از تماس من با مادر آقا پسر نگذشته بود که خودش به تلفن همراهم زنگ زد  هنوز درست سلام و احوالپرسی نکرده بودیم که با لحنی پر از گله به من گفت: چرا به من نگفتید که اسم دختر خانم مهناز است؟
با تعجب پرسیدم : مگر اسم مهناز ایرادی دارد؟
با لحنی قاطع و بدون تردید گفت : من از اسم مهناز خوشم نمی آید و دوست ندارم همسر آینده ام نامش مهناز باشد.

مهناز اسم فردی نیست که اعتقادات مذهبی داشته باشد.
هر چه من اصرار کردم که نمی توان از روی اسم در مورد اعتقادات افراد قضاوت کرد، فایده ای نداشت و به همین علت جلسه اول معارفه برگزار نشد و یک علامت سوال بزرگ در ذهن دختر خانم و خانواده اش باقی گذاشت که چرا قرار گذاشته شد و چرا قرار به همین راحتی لغو شد.

اسم به تنهایی ( تاکید می کنیم به تنهایی) نمی تواند نشان دهنده اعتقادات و خصوصیات اخلاقی و حتی فرهنگ یک خانواده باشد توصیه ما به تمام عزیزانی که قصد ازدواج دارند این است که حتی اگر در قدم اول اسم طرف مقابلشان را نپسندیدند از معارفه و آشنایی پرهیز نکنند.


مورد مشابه دیگری که این اواخر دیدم در میان متقاضیان ثبت نام شده در تبیان بود . آقا پسری بسیار متین و با شخصیت با نام کورش هنگام مصاحبه خاطره ای را برایم تعریف کرد که برای خودش پیش آمده بود.
در جلسه اول معارفه ، پدر دخترخانم از ایشان سوال کرده بود که چرا اسم شما کورش است؟ آقا پسر هم توضیح داده بود که پدرش علاقه وافری به تاریخ ایران باستان داشته و نام کورش را برای وی انتخاب کرده است. اما پدر دخترخانم با تاکید گفته بود که ترجیح وی این است که دامادی با نام مذهبی داشته باشد.

انتخاب نام برای فرزند اهمیت فراوانی دارد و یکی از مهمترین وظایف والدین در قبال فرزندان است. در این مورد مطالب بسیار خوبی در سایت تبیان منتشر شده است به همین دلیل به دنبال آن نیستیم که در باب اهمیت این مسئله توضیح بدهیم.
تنها مسئله ای که پس از مشاهده مواردی مانند آنچه برایتان نقل کردیم به ذهن می رسد آن است که اسم به تنهایی ( تاکید می کنیم به تنهایی) نمی تواند نشان دهنده اعتقادات و خصوصیات اخلاقی و حتی فرهنگ یک خانواده باشد توصیه ما به تمام عزیزانی که قصد ازدواج دارند این است که حتی اگر در قدم اول اسم طرف مقابلشان را نپسندیدند از معارفه و آشنایی پرهیز نکنند.

 

چه بسا همسر مناسب شما همان فردی باشد که نامش در نگاه اول مقبول شما نبوده اما با آشنایی بیشتر و شناخت کامل تری که از وی پیدا خواهید کرد به محاسن بی شماری خواهید رسید که اهمیت نام در قبال آن بسیار کمرنگ خواهد شد.

نظر شما خواننده محترم در این مورد چیست؟

آیا قضاوت کردن در مورد افراد بر اساس نامشان کاری سنجیده و معقول است؟

همراهان عزیز، با توجه به گسترش سامانه همسان گزینی تبیان، لازم است جهت استفاده از خدمات همسان‌گزینی یا مشاوره اپلیکیشن همدم را از طریق لینک زیر دریافت و نصب نمایید، این سامانه در سراسر کشور فعال است.
بخش همسان گزینی تبیان