تبیان، دستیار زندگی
معاون فرهنگی دینی قوه قضاییه از راه اندازی سامانه همسریابی با تکیه بر تمام خصوصیات موردنظر با همکاری موسسه تبیان در ساماندهی امر ازدواج کارکنان قضایی خبر داد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

همکاری موسسه تبیان و معاونت فرهنگی قوه قضاییه در ساماندهی ازدواج کارکنان قضایی

نشست رونمایی از اجرای طرح ملی همسان گزینی در قوه قضائیه

معاون فرهنگی دینی قوه قضاییه از راه اندازی سامانه همسریابی با تکیه بر تمام خصوصیات موردنظر با همکاری موسسه تبیان در ساماندهی امر ازدواج کارکنان قضایی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی، حجت الاسلام معصومی لاری؛ معاون فرهنگی دینی قوه قضاییه در رونمایی از طرح ملی همسان گزینی در معاونت فرهنگی قوه قضاییه گفت: این معاونت در راستای پاسداری از خانواده و تلاش برای حفظ و ارتقاء جایگاه خانواده و اعضای آن برنامه های متعددی را در این عرصه ارایه می دهد که یکی از این برنامه های عمده رسیدگی به امر ازدواج کارکنان است.

وی گفت: بنیان خانواده بنیانی است که در آن حرکت های معنوی و علمی پایه گذاری می شود و به عنوان یک بنیان هدایت گر در جامعه در عرصه های مختلف کارآیی های فراوانی دارد.

نشست رونمایی از اجرای طرح ملی همسان گزینی در قوه قضائیه

حجت الاسلام معصومی تصریح کرد: با توجه به گسترش انواع وسایل ارتباط جمعی امروز فرصت برای تربیت در خانواده کم است اما آنچه نقش بی بدیل خانواده را همچنان پررنگ کرده است تاثیرگذاری این کانون در رشد فرزندان است و همچنان خانواده کانون تاثیرگذار اقتصادی اجتماعی و سیاسی موردتوجه همگان است.

وی تصریح کرد: مهمترین هدف معاونت فرهنگی رسیدگی به امر ازدواج است.

معصومی لازی افزود: با شکل گیری ازدواج بسیاری از معضلات اجتماعی رفع می شود و حتی بی توجهی به عرصه های دینی نیز در خانواده تعریف می شود بر همین اساس ارتقا جایگاه و هویت اعضای خانواده به عنوان یک کانون گرم می تواند بسیاری از معضلات اجتماعی را حل کند.

وی با بیان اینکه موسسه تبیان تنها موسسه رسمی در امر ازدواج و همسان گزینی است گفت: این موسسه تنها موسسه رسمی است که مجوز رسمی این امر را دارد و البته با تحلیلی که بنده کرده ام به این نتیجه رسیده ام که این مجوز به حق داده شده است.

حجت الاسلام معصومی تصریح کرد: قوه قضاییه با کمک موسسه تبیان برای ساماندهی امر ازدواج کارکنان قوه قضاییه و فرزندان آنها اقدام به راه اندازی سامانه همسریابی با تکیه بر تمام خصوصیات موردنظر کرده است.

حجت الاسلام معصومی اظهار کرد: این معاونت توجه بها مر ازدواج را یکی از مهمترین اهداف خود قرار داده است زیرا معتقد است رفع بسیاری از معضلات دینی از طریق خانواده صورت می گیرد بر همین اساس با بکارگیری ارتباط میان اعضای خانواده در رشد و ارتقای آن کوشش می کنند.

وی گفت: یکی از مهمترین اقدامات در امر ازدواج اراده و یافتن کیس مناسب برای این امر است که از نظر جایگاه فرهنگی و اجتماعی همسان باشند که موسسه تبیان در آشنا کردن دو زوج اقداماتی را انجام می دهد.

نشست رونمایی از اجرای طرح ملی همسان گزینی در قوه قضائیه

در ادامه حجت الاسلام آقامیری؛ مدیرعامل موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان با بیان اینکه مؤسسه تبیان نسخه دیجیتالی سازمان تبلیغات اسلامی است، گفت: پس از حدود ۱۴ سال فعالیت، به این نتیجه رسیدیم که بحث ازدواج همواره از مطالبات سایت تبیان است.

وی افزود: با گسترش فضای مجازی همواره بحث دوستیابی و ارتباط زن و مرد از کانال های مختلف بارز بود و سایت های همسریابی ای فعالیت می کردند که نه مجوز داشتند و نه با معیارهای فرهنگی و دینی ما تطابق داشت.

حجت الاسلام آقامیری ادامه داد: شورای فیلترینگ، پلیس فتا و وزارت ارشاد همواره درگیر سایت های همسریابی بدون مجوز بوده اند و به دلیل نبود قانون شفاف، ابزار قانونی برای برخورد با این سایت ها وجود نداشت.

وی افزود: به درخواست کاربران به موضوع همسریابی ورود کردیم و از طرفی ارتباط چهره به چهره مرد و زن مورد نظر ما نبود زیرا مشکل شرعی ندارد و مسائلی را در زندگی ایجاد می کند؛ بنابراین سایت «همسان گزینی» را طراحی کردیم که هم مورد توجه قوه قضائیه، پلیس فتا و وزارت ورزش و جوانان قرار گرفت.

مدیرعامل مؤسسه تبیان اضافه کرد: چندین هدف را از راه اندازی سایت همسان گزینی پیگیری می کردیم؛ یکی اینکه به تقاضای کاربران برای راه اندازی سامانه همسریابی بدون برخورد چهره به چهره پاسخ بدهیم. همچنین احیای سنت ازدواج با محوریت مداخله خانواده ها و احیای سنت وساطت از دیگر اهداف راه اندازی سامانه همسان گزینی بود.

حجت الاسلام آقامیری تصریح کرد: همه افرادی که دختر و پسر دارند، از نبود گزینه مناسب ازدواج برای فرزندانشان رنج می برند و ورود ما به همسان گزینی، یک نوع فرهنگ سازی است. تاکنون بیش از ۲۰ هزار نفر در این سامانه ثبت نام کرده اند که به دلیل استقبال بالا، گاهی ورود به سایت را می بندیم زیرا توان برگزاری جلسه و انجام مشاوره برای این تعداد را نداریم. کارمندان ما روزی ۶ نفر را می توانند مورد مصاحبه قرار دهند و بودجه ما متناسب با این حجم ثبت نام نیست.

وی افزود: با توجه به محدودیت منابع مالی و تعداد کارمندان، بهترین راهکار این است که سازمان ها و نهادها خودشان به موضوع همسان گزینی ورود کنند. ما می خواستیم این قضیه به یک مطالبه عمومی تبدیل شود زیرا بحث ازدواج موضوعی فردی نیست بلکه اجتماعی است. بزرگترها باید اقدام کنند و جوانان را به هم برسانند.

مدیر مؤسسه تبیان گفت: باید یک جریان و مطالبه عمومی در کشور راه اندازی شود و اگر اقدام انجام شود، دولت هم مجبور به مداخله می شود تا به جای وام سه میلیون تومانی، وام ۲۵ میلیون تومانی به هر نفر ارائه دهد.

نشست رونمایی از اجرای طرح ملی همسان گزینی در قوه قضائیه

سپس، حجت الاسلام هادی صادقی؛ معاون فرهنگی قوه قضائیه در مراسم رونمایی از «اجرای طرح ملی همسان گزینی» در این معاونت با بیان اینکه فرهنگ در کشور ما دچار تغییرات فراوانی شده است، گفت: ما شیوه های خانواده محور گذشته را تا حدود زیادی از دست داده ایم و شیوه های بازاری امروز در موضوع ازدواج را نمی پسندیم، به صورتی که دختر و پسر در کوچه و خیابان یکدیگر را ببینند و بر اساس احساسات زودگذر و تمایل ظاهری، یک ازدواج شرعی یا غیرشرعی رخ دهد؛ این عقلانیت نیست و پس از مدتی منجر به جدایی خواهد شد.

حجت الاسلام صادقی افزود: نباید دست روی دست بگذاریم که ازدوا ج ها خیابانی شود یا سن ازدواج بالا برود یا موج لیبرالی خانواده، جامعه ما را فرا بگیرد.

وی ادامه داد: شیوه های لیبرال غربی در موضوع خانواده مفاسد بالایی دارد. به عنوان مثال آمار بالای طلاق یکی از عوامل شیوه های لیبرالی در ازدواج است. ازدواج سنتی دچار تغییرات و اختلالات زیادی شده است. نمی توانیم جامعه را نسبت به ازدواج جوانان ، بی تفاوت کنیم.

معاون فرهنگی قوه قضائیه اضافه کرد: باید به فکر تأسیس مؤسسات ویژه این کار باشیم تا وظیفه جامعه را در موضوع ازدواج پیگیری کند و با بهره گیری از مزایای ازدواج سنتی، الگویی را برای همسان گزینی ارائه کند.

حجت الاسلام صادقی تصریح کرد: برخلاف اینکه برخی می گویند عامل اصلی طلاق، ازدواج است، ما معتقدیم عامل اصلی طلاق، ازدواج نامناسب است. اقدام مؤسسه تبیان در راه اندازی پایگاه همسان گزینی، کار بسیار مبارکی است. نمی گوییم بهترین است و ممکن است بهتر شود.

وی گفت: در این پایگاه، مداخله انسان هایی به عنوان واسطه ازدواج وجود دارد که می توانند تجربیات خود را به جوانان منتقل کنند؛ این از مزایای ازدواج سنتی به پایگاه همسان گزینی منتقل شده است.

معاون فرهنگی قوه قضائیه ادامه داد: مداخله واسطه ها در امر ازدواج، مزیتی است که سایت های دیگر همسریابی از آن برخوردار نیستند. در ادامه راه باید شیوه هایی را که متکی بر تجربه بزرگترها و مشاوران روانشناسی و مذهبی پیگیری کنیم.

نشست رونمایی از اجرای طرح ملی همسان گزینی در قوه قضائیه

حجت الاسلام صادقی اظهار کرد: باید تبلیغ کنیم تا همه دستگاه ها به این جریان مبارک سایت همسان گزینی بپیوندند. واسطه گری ازدواج از اقدامات خیر است و هر قدمش، قدمی بهشتی است. باید فرهنگ واسطه گری را توسعه دهیم و فعالان ازدواج از خطاهای احتمالی که ممکن است بوجود بیاید، نترسند.

وی افزود: نباید نسبت به سرنوشت جوانان، بی اعتنا باشیم و آنها را رها کنیم تا ببینیم دست سرنوشت چه بازاری را پیش روی آنها قرار می دهد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه با بیان اینکه یکی از وظایف دستگاه قضایی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی است، گفت: اجرای طرح همسان گزینی در قوه قضائیه، اقدامی است در جهت کاهش طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی. در قوه قضائیه افرادی را به عنوان معتمد معرفی کرده ایم تا همکاران مجرد به آنها مراجعه کنند و پس از معرفی، همسر متناسب با خود را بیابند.

حجت الاسلام صادقی اضافه کرد: در شروع طرح ابتدا از همکاران مجرد خود آغاز کرده ایم و در مراحل بعدی از افرادی که به نوعی با قوه قضائیه ارتباط دارند نیز این طرح را گسترش می دهیم.

وی با اشاره به فرمان رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه به آسیب های اجتماعی با تاکید بر طلاق، گفت: هنوز شاهد کاهش آمار طلاق نیستیم و مسئله ای که در طول سال ها شکل گرفته، با یک فرمان حل نمی شود. البته حرکت های خوبی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، قوه قضائیه و دولت انجام شده است.

معاون فرهنگی قوه قضائیه در خصوص تسهیلات قوه قضائیه به کارمندان مجرد برای تشویق به ازدواج، افزود: با معاونت مالی و پشتیبانی قوه قضائیه رایزنی کرده ایم تا افراد مجرد بتوانند از تسهیلات وام استفاده کنند. همچنین بانک هایی را مد نظر داریم تا به همکاران مجرد برای ازدواج وام بدهند.

حجت الاسلام صادقی تاکید کرد: با اقدامات انجام شده و راه اندازی سایت همسان گزینی در قوه قضائیه، هیچ توجیهی از کارمندان مجرد قوه برای ازدواج نکردن پذیرفته نیست.

نشست رونمایی از اجرای طرح ملی همسان گزینی در قوه قضائیه

در ادامه زهره حسینی؛ مدیر طرح ملی همسان گزینی ضمن ابراز خرسندی از تائید طرح ملی همسان گزینی توسط قوه قضائیه پس از تائیدات ارگان های مهمی همچون: وزارت ورزش و جوانان، شورای فرهنگ عمومی کشور و پلیس فتا، به تشریح روند فعالیت واسطین در قوه قضائیه و نحوه همکاری تبیان و قوه قضائیه پرداخته و در پایان از تمامی ارگان ها و سازمان های کشور به منظور همکاری در طرح ملی همسان گزینی دعوت به عمل آورد.

در خاتمه این مراسم نیز، تفاهم نامه همکاری فی مابین موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان و معاونت فرهنگی قوه قضائیه به اجرای طرح ملی همسان گزینی در قوه قضائیه منعقد گردید.

تنظیم: هومن بهلولی