تبیان، دستیار زندگی
یك پسر جوان برای شروع ازدواج باید علاوه بر داشتن شغل خوب و درآمد كافی سند ششدانگ منزل مسكونی هم به نامش خورد. و خودرویی شیك زیرپایش بوده باشد! و دختر خانم هم باید آنچنان جهیزیه ای با خود به خانه بخت ببرد که...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ازدواج در زندان باورهای غلط

ماشین عروس

یك پسر جوان برای شروع ازدواج باید علاوه بر داشتن شغل خوب و درآمد كافی سند ششدانگ منزل مسكونی هم به نامش خورد. و خودرویی شیك زیرپایش بوده باشد! و دختر خانم هم باید حداقل 5 برابر قیمت تمام دارایی های شوهر مهریه داشته باشد و آنچنان جهیزیه ای با خود به خانه بخت بیاورد كه با دارایی های شوهر برابر می كند!

انتظارات و توقعات فوق چندان با اغراق همراه نیست .حال اگر كسی ندارد ، تكلیفش جداست اما سطح فرهنگی جامعه ما چنین انتظاری از دختر و پسر جوان دارد كه ریشه بسیاری از مشكلات قبل، هنگام و پس از ازدواج محسوب می شود.

لحظه ای دیگر مطالب فوق را مرور كنیم و از خود بپرسیم اگر چنین امكاناتی برای زوج های جوان فراهم شود آیا خواسته های مادی آنها تمام خواهد شد ! عروس چنین خانواده ای می تواند نرفتن به حداقل سه سفر خارجی را ملاك بی محبتی شوهرش تلقی كند و آغاز اختلافی باشد كه در نهایت می تواند به طلاق و جدایی ختم شود. و در مقابل هم بی احترامی فرضی خانواده عروس می تواند مستمسكی برای لجبازی و كینه جویی دامادی شود كه آن نیز پایان تلخی كمتر از جدایی ندارد!

به توجیه اشتباه دیگری كه سبب اختلاف می شود توجه كنید. عروس خانم به آقا داماد می گوید به هر اندازه ای كه دوستم داری باید برای عروسی من تالار مجلل اجاره كنی !! در این شرایط سخت داماد بخت برگشته اگر بگوید دوستت دارم كه باید زیر بار سنگین تهیه تالار مجلل هم برود و اگر غیر از این باشد كه ...

متاسفانه ملاك های ازدواج مسیرهای غلطی را طی می كند و این عارضه تقریبا همه گیر شده است .

واقعا اگر جوانان ما در ابتدا با چنین امكاناتی زندگی جدید خود را آغاز كنند دیگر خواسته های جدید مادی نخواهند داشت زندگی آرام خود را ادامه خواهند داد آیا چنین جوانی با چنین امكاناتی به دنبال كار و تلاش خستگی ناپذیر خواهد رفت ؟

واقعا هدف ازدواج چیست ؟ آیا داشتن خانه ، ماشین و شغل هدف اصلی زندگی است اگر هدف زندگی به داشتن خانه و غذا و خودرو است كه این نیازها هم در خانه پدری برای دختران و پسران جوان فراهم بود در حالیكه به تعبیر اسلام در ازدواج شخصیت انسان كامل می شود و زوج ها پوشاننده و برطرف كننده معایب همدیگر خواهند شد و با ازدواج است كه به تكامل می رسند.

به تعبیر اسلام در ازدواج شخصیت انسان كامل می شود و زوج ها پوشاننده و برطرف كننده معایب همدیگر خواهند شد و با ازدواج است كه به تكامل می رسند.

انسان مجرد حتی اگر به سن چهل و پنجاه سالگی هم برسد باز ناقص است زیرا انسان ذاتا اجتماعی خلق شده و خلقت او نیز به همراه زوج بوده است . در چنین شرایطی است كه جوانان تازه ازدواج كرده در قالب هویت جدیدی ظاهر می شوند كه كار و تلاش فراوان و اصلاح فكر و روان ، یكی از نشانه های آن است كه به همراه خود می تواند جامعه را هم به پیش ببرد.

شاید یكی از هدف های اصلی ازدواج علاوه بر تكامل فرد ، تكامل و پیشرفت مادی و معنوی جامعه هم بوده باشد ـ كه یقینا هم هست . در حالیكه در جامعه ما ازدواج به اشتباه در بسیاری موارد موضوعی فردی تلقی می شود اما مسایل فردی جزیی از كل ازدواج است كه علاوه بر ادامه حیات جسمانی ادامه حیات مادی و معنوی بشر را هم با خود دارد.

ازدواج

ازدواج یك نیاز فطری و ضرورت حیات اجتماعی است ازدواج یك امر پسندیده است كه مطابق با طبیعت فطرت شرع ، حافظ بقای نسل بشر است كه هر چه زودتر و بهنگام بایستی به آن پرداخت . نظام خلقت الهی بر زوجیت همه پدیده ها و ازدواج بهنگام همه پسرها و دخترها استوار است. ازدواج محبوب ترین بنای گستره هستی در پیشگاه خالق زوج آفرین است. لذا هرگونه تعویق عمدی در زوجیت جوانان عواقب جدی خود را در بردارد.

متاسفانه علت های مختلفی در این تاخیر مطرح است . یكی از این علل ها و نگرانی ها مباحث اقتصادی و كمبودهای مادی است در صورتی كه بیش از آنكه مباحث اقتصادی در این تاخیر نقش داشته باشند باورهای غلط فرهنگی است . امام صادق علیه السلام می فرماید : هركس به خاطر نگرانی هزینه های زندگی مشترك ازدواج نكند نسبت به خداوند رازق بدگمان گشته است چرا كه خداوند منان می فرمایند ازدواج كنید اگر فقیر و تهیدست باشید پروردگار متعال از عنایت خود بی نیازتان گرداند.

قداست ازدواج و تحكیم بنیان خانواده در جامعه دینی و اسلامی همیشه مورد توجه بوده است و همه اركان جامعه اسلامی بایستی بكوشند برای بهره مندی جامعه از خانواده سالم و متعالی آن گونه كه شایسته است به آن بپردازند.

هم اكنون خودخواهی ها بجای خداخواهی ، تجمل گرایی به جای زندگی آسان ،ساده و صمیمی .فرزندسالاری بجای حق سالاری و شایسته سالاری و فاصله افتادن بین اعضای خانواده با استفاده غیرصحیح و بدون آموزش از كامپیوتر تلویزیون ماهواره و... نداشتن مسكن و شغل مناسب و رسوخ فرهنگ های غربی در بین خانواده ها و برخی روابط خارج از چارچوب خانواده در بین دختران و پسران و... طی سالهای اخیر از عواملی است كه در كاهش ازدواج و حتی افزایش آمار طلاق ها در بین خانواده ها نقش اساسی داشته است .

بهترین جا برای شروع تغییر در این نگرش ها ،خانواده است که می تواند در ساختن فرهنگ جدید موثر باشد.

منبع :روزنامه جمهوری اسلامی- با تغییر و تلخیص

تظیم :داوودی

مقالات مرتبط :

چگونه ازدواج کنیم؟

ازدواج ،ارزش است یا ضد ارزش؟

تشابه فرهنگی لازمه ازدواج

آسانش کنید ، فراگیر شود

ازدواج سخت نیست اگر...

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.